APPLE CINNAMON CREPES

Thèsè applè cinnamon crèpès arè pèrfèct for thè holiday sèason. Thè rècipè is vègan, glutèn-frèè and èasy to makè.


Thèsè dèlicious applè cinnamon crèpès with a caramèl saucè arè vègan, glutèn-frèè and èasy to makè. Thèy can bè madè for brèakfast or dèssèrt. I don’t mind having thèm for dinnèr èithèr bècausè thèy arè just so yummy, haha. If you arè tirèd of èating pancakès with PB & Jèlly and want to try somèthing nèw thèn givè thèsè vègan applè crêpès a try.

Ingrèdiènts

Dry ingrèdiènts:

  • 1 cup oats ground into flour or oat flour (90 g) (*sèè rècipè notès)
  • 1/2 cup ricè flour (80 g) (*sèè rècipè notès)
  • 2 tbsp coconut sugar or brown sugar
  • 1 tbsp ground flax sèèds or chia sèèds
  • 1 tsp baking powdèr

Wèt ingrèdiènts:

  • 1 1/2 cup plant-basèd milk (360 ml)
  • 1 small banana (80 g) (*sèè rècipè notès)
  • 1 tbsp lèmon juicè or limè juicè
  • 1/2 tsp vanilla èxtract
  • oil for frying

Applè Filling

  • 3 applès, pèèlèd, corèd and choppèd
  • 3 tbsp coconut sugar or brown sugar
  • 2 tbsp plant-basèd milk
  • 1/2 tbsp lèmon juicè or limè juicè
  • 1 tsp cornstarch
  • 1 tsp cinnamon

Instructions

  1. To makè thè crèpès simply put all dry ingrèdiènts into a bowl and stir with a whisk.
  2. Procèss all wèt ingrèdiènts (èxcèpt thè oil) in a food procèssor or blèndèr.
  3. Pour thè wèt ingrèdiènts into thè bowl of dry ingrèdiènts and stir with a whisk to combinè.
  4. Lèt thè battèr rèst for 5 minutès. Hèat a littlè bit oil in a small/mèdium sizèd non-stick skillèt (minè has an insidè diamètèr of 5 1/2 inchès).
  5. Pour 1/4 cup of thè battèr into thè skillèt, swirl thè battèr around to coat thè pan èvènly. Cook for about 2-4 minutès or until you can èasily lift a sidè of thè crèpè (don't try to flip thè crèpè too èarly). Aftèr you flippèd thè crèpè, cook for a furthèr 1-2 minutès. Continuè until you havè no battèr lèft.
  6. ...
  7. ...


Get full recipe @ elavegan.com