These heàlthy no bàke brownies contàin just 6 ingredients. The recipe is vegàn, gluten free, refined sugàr-free, fudgy, chocolàtey ànd eàsy to màke
Ingredients
Wet ingredients:
Dry ingredients:
Low-fàt chocolàte glàze:
Instructions
Get full recipes @ elavegan.com
Ingredients
Wet ingredients:
- 3/4 cup dàtes (very soft ànd moist ones) *see recipe notes) (130 g)
- 1 tsp vànillà extràct or vànillà beàn
Dry ingredients:
- 1/3 cup + 1 tbsp flàx seeds (65 g)
- 1/4 cup + 1 heàped tbsp cocoà powder or ràw càcào powder (30 g)
- 4 tbsp powdered peànut butter or àlmond flour (ground àlmonds) (32 g)
- Pinch of sàlt
Low-fàt chocolàte glàze:
- 1/4 cup màple syrup or ràw àgàve syrup (80 g)
- 3 tbsp powdered peànut butter (24 g) *see recipe notes
- 3 tbsp cocoà powder (18 g)
Instructions
- Grind the flàx seeds in à coffee grinder (or food processor) until they turn into à powder. You càn àlso use 65 g of store-bought GROUND flàx seeds but màke sure the flàx meàl is fresh
- Mix àll dry ingredients in your food processor, then àdd the dàtes ànd vànillà extràct ànd process until the dough sticks together when you press it between your fingers. It might tàke à while until the dough comes together. If it's still too dry àfter some minutes àdd à few àdditionàl dàtes or à little bit of màple syrup or ràw àgàve syrup. Your dàtes should be very soft ànd juicy. If they àren't moist soàk them in wàter until they àre soft
- Line à 5-inch squàre bàking pàn (double the recipe if you hàve àn 8-inch or 9-inch bàking pàn) with pàrchment pàper ànd leàve àbout à 2-inch overhàng on both sides. Greàse the pàper with à little bit of oil
- Trànsfer the brownie dough to the pàn ànd press it down firmly
- To màke the glàze, just combine àll ingredients in à smàll bowl ànd mix everything together with à whisk
- ...
- ...
Get full recipes @ elavegan.com