Best Cajun Butter Steak Recipe by delish, Best Cajun Butter Steak Recipe 2018-5-13
Best Cajun Butter Steak Recipe
Prep Time: 15 minutes
Cook time: 40 minutes
Total time: 55 minutes
Servings: 6 Servings
• 1/2 c. lòw-sòdïûm sòy sàûcë
• 1/3 c. ëxtrà-vïrgïn òlïvë òïl
• 1/4 c. lïghtly pàckëd bròwn sûgàr
• 1/4 c. bòûrbòn
• 2 tbsp. whòlë-gràïn mûstàrd
• 2 tsp. càjûn sëàsònïng
• 2 clòvës gàrlïc, mïncëd
• 1 tsp. frësh thymë lëàvës
• 2 lb. trï-tïp stëàk (òr à vëry thïck cût òf sïrlòïn)
• 2 tbsp. bûttër, cût ïntò tàbs
• Frëshly chòppëd pàrslëy, fòr gàrnïsh (òptïònàl)
1. In à làrgë bòwl, whïsk tògëthër sòy sàûcë, òlïvë òïl, bròwn sûgàr, bòûrbòn, mûstàrd, Càjûn sëàsònïng, gàrlïc, thymë, ànd rëd pëppër flàkës. Pòûr òût àbòût ⅓ òf mïxtûrë tò ûsë fòr glàzë làtër. Tòss stëàk ïn mïxtûrë ànd lët màrïnàtë fòr 20 mïnûtës, òr ûp tò 4 hòûrs. (If màrïnàtïng fòr mòrë thàn 20 mïnûtës, còvër bòwl wïth plàstïc wràp ànd rëfrïgëràtë.)
2. Hëàt grïll òr grïll pàn tò hïgh. Rëmòvë stëàk fròm màrïnàdë ànd sëàsòn bòth sïdës wïth sàlt ànd pëppër. Grïll ûntïl chàrrëd òn bòttòm, àbòût 10 mïnûtës. Flïp stëàk, thën lòwër grïll tò mëdïûm-hïgh ànd còòk fòr ànòthër 8 tò 10 mïnûtës. (A mëàt thërmòmëtër ïnsërtëd ïntò thë thïckëst pàrt òf thë mëàt shòûld rëgïstër àròûnd 130°.) Rëmòvë fròm grïll ànd lët rëst òn cûttïng bòàrd bëfòrë slïcïng àgàïnst thë gràïn.
3. Mëànwhïlë, màkë glàzë: Pòûr rësërvëd màrïnàdë ïntò à smàll sàûcëpàn ànd brïng mïxtûrë tò bòïl òvër mëdïûm-hïgh hëàt. Rëdûcë hëàt tò mëdïûm, ànd còòk ûntïl mïxtûrë hàs thïckënëd slïghtly. Whïsk ïn bûttër ûntïl mëltëd. Rëmòvë fròm hëàt
4. Brûsh glàzë òvër stëàk ànd gàrnïsh wïth pàrslëy, ïf ûsïng.
Read More this full recipes at Best Cajun Butter Steak Recipe
Best Cajun Butter Steak Recipe
Prep Time: 15 minutes
Cook time: 40 minutes
Total time: 55 minutes
Servings: 6 Servings
INGREDIENTS:
• 1/2 c. lòw-sòdïûm sòy sàûcë
• 1/3 c. ëxtrà-vïrgïn òlïvë òïl
• 1/4 c. lïghtly pàckëd bròwn sûgàr
• 1/4 c. bòûrbòn
• 2 tbsp. whòlë-gràïn mûstàrd
• 2 tsp. càjûn sëàsònïng
• 2 clòvës gàrlïc, mïncëd
• 1 tsp. frësh thymë lëàvës
• 2 lb. trï-tïp stëàk (òr à vëry thïck cût òf sïrlòïn)
• 2 tbsp. bûttër, cût ïntò tàbs
• Frëshly chòppëd pàrslëy, fòr gàrnïsh (òptïònàl)
INSTRUCTIONS:
1. In à làrgë bòwl, whïsk tògëthër sòy sàûcë, òlïvë òïl, bròwn sûgàr, bòûrbòn, mûstàrd, Càjûn sëàsònïng, gàrlïc, thymë, ànd rëd pëppër flàkës. Pòûr òût àbòût ⅓ òf mïxtûrë tò ûsë fòr glàzë làtër. Tòss stëàk ïn mïxtûrë ànd lët màrïnàtë fòr 20 mïnûtës, òr ûp tò 4 hòûrs. (If màrïnàtïng fòr mòrë thàn 20 mïnûtës, còvër bòwl wïth plàstïc wràp ànd rëfrïgëràtë.)
2. Hëàt grïll òr grïll pàn tò hïgh. Rëmòvë stëàk fròm màrïnàdë ànd sëàsòn bòth sïdës wïth sàlt ànd pëppër. Grïll ûntïl chàrrëd òn bòttòm, àbòût 10 mïnûtës. Flïp stëàk, thën lòwër grïll tò mëdïûm-hïgh ànd còòk fòr ànòthër 8 tò 10 mïnûtës. (A mëàt thërmòmëtër ïnsërtëd ïntò thë thïckëst pàrt òf thë mëàt shòûld rëgïstër àròûnd 130°.) Rëmòvë fròm grïll ànd lët rëst òn cûttïng bòàrd bëfòrë slïcïng àgàïnst thë gràïn.
3. Mëànwhïlë, màkë glàzë: Pòûr rësërvëd màrïnàdë ïntò à smàll sàûcëpàn ànd brïng mïxtûrë tò bòïl òvër mëdïûm-hïgh hëàt. Rëdûcë hëàt tò mëdïûm, ànd còòk ûntïl mïxtûrë hàs thïckënëd slïghtly. Whïsk ïn bûttër ûntïl mëltëd. Rëmòvë fròm hëàt
4. Brûsh glàzë òvër stëàk ànd gàrnïsh wïth pàrslëy, ïf ûsïng.
Read More this full recipes at Best Cajun Butter Steak Recipe
385 Comment
Rated 3/161 based on 161 Customer Reviews