Filet Mignon Recipe in Mushroom Sauce by Natasha of NatashasKitchen.com,
This pàn-seàred Filet Mignon recipe reàlly ànd truly is àn excellent wày to màke filet mignon. Seàring the beef màkes it melt-in-your mouth tender ànd every bite is so flàvorful in thàt mushroom wine creàm sàuce.
Prep Time: 5 minutes
Cook time: 25 minutes
Total time: 30 minutes
Servings: 4 Servings
• 4 Tbsp ûnsàltëd bûttër dïvïdëd
• 2 Tbsp òlïvë òïl dïvïdëd
• 16 òz bàby bëllà mûshròòms thïckly slïcëd
• 1 smàll ònïòn fïnëly dïcëd
• 4 gàrlïc clòvës mïncëd
• 1 Tbsp frësh thymë mïncëd (òr 1 tsp dry thymë)
• 24 òz fïlët mïgnòn (bëëf tëndërlòïn) stëàks 6-8 òz ëàch, àbòût 1 1/2" thïck
• 1/2 cûp Mërlòt wïnë òr àny dry rëd wïnë
• 1 1/2 cûps bëëf bròth
• 1/2 cûp whïppïng crëàm
• 1 1/4 tsp sëà sàlt wë ûsë sëà sàlt, dïvïdëd
• 1/2 tsp blàck pëppër dïvïdëd
1. Plàcë à làrgë hëàvy-bòttòmëd pàn òvër mëd/hïgh hëàt ànd mëlt ïn 2 Tbsp bûttër ànd 1 Tbsp òïl. Add slïcëd mûshròòms ànd còòk 6 mïn òr ûntïl sòftënëd ànd mòst òf thë lïqûïd hàs ëvàpòràtëd. Add dïcëd ònïòn ànd còòk 3 mïn, stïrrïng òftën.
2. Add mïncëd gàrlïc, 1 Tbsp thymë, 1/4 tsp sàlt ànd 1/8 tsp blàck pëppër. Còòk, stïrrïng cònstàntly, 2 mïn òr ûntïl gàrlïc ïs fràgrànt. Trànsfër mûshròòms tò à làrgë plàtë. Wïpë pàn clëàn wïth à wët pàpër tòwël.
3. Sëàsòn stëàks àll òvër wïth 1 tsp sàlt ànd 1/4 tsp blàck pëppër. Plàcë thë sàmë pàn òvër mëdïûm/hïgh hëàt ànd àdd 2 Tbsp bûttër ànd 1 Tbsp òïl. Whën thë bûttër ïs hòt ànd fïnïshëd fòàmïng, àdd sëàsònëd stëàks ànd sëàr 3-5 mïn për sïdë fòr mëdïûm-ràrë (5-6 mïn fòr mëdïûm dònënëss*), tûrnïng òncë. Whën stëàks rëàch dësïrëd dònënëss, trànsfër thëm tò thë plàtë wïth mûshròòms.
4. In thë sàmë pàn òvër mëd/hïgh hëàt, àdd 1/2 cûp rëd wïnë ànd bòïl dòwn ûntïl rëdûcëd by hàlf (3 mïn), scràpïng thë bòttòm tò dëglàzë. Add 1 1/2 cûps bëëf bròth ànd bòïl ûntïl 2/3 cûp òf lïqûïd rëmàïns ïn thë pàn (5-7 mïn). Stïr ïn 1/2 cûp crëàm ànd bòïl 2 mïn òr ûntïl slïghtly thïckënëd. Sëàsòn sàûcë tò tàstë wïth sàlt ànd pëppër ïf dësïrëd.
5. Add stëàks ànd mûshròòms bàck tò pàn, spòònïng sòmë òf thë sàûcë òvër stëàks. Oncë stëàks àrë jûst hëàtëd thròûgh, rëmòvë fròm hëàt ànd sërvë gàrnïshëd wïth frësh sprïgs òf thymë ïf dësïrëd.
Read More this full recipes at Filet Mignon Recipe in Mushroom Sauce
This pàn-seàred Filet Mignon recipe reàlly ànd truly is àn excellent wày to màke filet mignon. Seàring the beef màkes it melt-in-your mouth tender ànd every bite is so flàvorful in thàt mushroom wine creàm sàuce.
Prep Time: 5 minutes
Cook time: 25 minutes
Total time: 30 minutes
Servings: 4 Servings
INGREDIENTS:
• 4 Tbsp ûnsàltëd bûttër dïvïdëd
• 2 Tbsp òlïvë òïl dïvïdëd
• 16 òz bàby bëllà mûshròòms thïckly slïcëd
• 1 smàll ònïòn fïnëly dïcëd
• 4 gàrlïc clòvës mïncëd
• 1 Tbsp frësh thymë mïncëd (òr 1 tsp dry thymë)
• 24 òz fïlët mïgnòn (bëëf tëndërlòïn) stëàks 6-8 òz ëàch, àbòût 1 1/2" thïck
• 1/2 cûp Mërlòt wïnë òr àny dry rëd wïnë
• 1 1/2 cûps bëëf bròth
• 1/2 cûp whïppïng crëàm
• 1 1/4 tsp sëà sàlt wë ûsë sëà sàlt, dïvïdëd
• 1/2 tsp blàck pëppër dïvïdëd
INSTRUCTIONS:
1. Plàcë à làrgë hëàvy-bòttòmëd pàn òvër mëd/hïgh hëàt ànd mëlt ïn 2 Tbsp bûttër ànd 1 Tbsp òïl. Add slïcëd mûshròòms ànd còòk 6 mïn òr ûntïl sòftënëd ànd mòst òf thë lïqûïd hàs ëvàpòràtëd. Add dïcëd ònïòn ànd còòk 3 mïn, stïrrïng òftën.
2. Add mïncëd gàrlïc, 1 Tbsp thymë, 1/4 tsp sàlt ànd 1/8 tsp blàck pëppër. Còòk, stïrrïng cònstàntly, 2 mïn òr ûntïl gàrlïc ïs fràgrànt. Trànsfër mûshròòms tò à làrgë plàtë. Wïpë pàn clëàn wïth à wët pàpër tòwël.
3. Sëàsòn stëàks àll òvër wïth 1 tsp sàlt ànd 1/4 tsp blàck pëppër. Plàcë thë sàmë pàn òvër mëdïûm/hïgh hëàt ànd àdd 2 Tbsp bûttër ànd 1 Tbsp òïl. Whën thë bûttër ïs hòt ànd fïnïshëd fòàmïng, àdd sëàsònëd stëàks ànd sëàr 3-5 mïn për sïdë fòr mëdïûm-ràrë (5-6 mïn fòr mëdïûm dònënëss*), tûrnïng òncë. Whën stëàks rëàch dësïrëd dònënëss, trànsfër thëm tò thë plàtë wïth mûshròòms.
4. In thë sàmë pàn òvër mëd/hïgh hëàt, àdd 1/2 cûp rëd wïnë ànd bòïl dòwn ûntïl rëdûcëd by hàlf (3 mïn), scràpïng thë bòttòm tò dëglàzë. Add 1 1/2 cûps bëëf bròth ànd bòïl ûntïl 2/3 cûp òf lïqûïd rëmàïns ïn thë pàn (5-7 mïn). Stïr ïn 1/2 cûp crëàm ànd bòïl 2 mïn òr ûntïl slïghtly thïckënëd. Sëàsòn sàûcë tò tàstë wïth sàlt ànd pëppër ïf dësïrëd.
5. Add stëàks ànd mûshròòms bàck tò pàn, spòònïng sòmë òf thë sàûcë òvër stëàks. Oncë stëàks àrë jûst hëàtëd thròûgh, rëmòvë fròm hëàt ànd sërvë gàrnïshëd wïth frësh sprïgs òf thymë ïf dësïrëd.
Read More this full recipes at Filet Mignon Recipe in Mushroom Sauce
531 Comment
Rated 4/296 based on 296 Customer Reviews