EASY PUFF PASTRY by Gemma Stafford, EASY PUFF PASTRY 2017-5-17
EASY PUFF PASTRY
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 25 minutes
Total time: 35 minutes
Servings: 6 Servings
• 2 ⅓ cûps (11 ½ òz/ 325g) plàïn flòûr
• 14 tàblëspòòns (7 òz/198g) bûttër, fròzën
• Pïnch sàlt
• 8-10 tàblëspòòns chïllëd wàtër
• 1 tàblëspòòn lëmòn jûïcë
1. Plàcë yòûr bûttër ïn thë frëëzër fòr à mïnïmûm òf 2 hòûrs, bût prëfëràbly òvërnïght.
2. In à jûg, mïx tògëthër yòûr wàtër ànd lëmòn jûïcë ànd sët àsïdë.
3. In à làrgë bòwl mïx tògëthër thë flòûr ànd sàlt. Nòw I’m gòïng tò sòûnd lïkë à hòmë ëcònòmïcs bòòk, bût yòû nëëd ëvërythïng tò bë còld tò yïëld grëàt pàstry, sò fëël frëë tò pût thë bòwl òf flòûr ïn thë frïdgë tò chïll.
4. On thë làrgër sïdë òf à gràtër, gràtë thë fròzën bûttër dïrëctly ïntò thë flòûr mïx. Stïr thë bûttër ïntò thë flòûr ïn wïth à knïfë. Fròzën bûttër ïs my sëcrët ïngrëdïënt. Thë còldër thë bûttër thë flàkïër thë pàstry.
5. Sò rëmëmbër, thïs ïs à shòrtcût shòrt crûst pàstry, sò wë àrën’t fòldïng ànd dòïng thàt whòlë pròcëss. I’m àll fòr pròcëss, bût ïf yòû gët à grëàt rësûlt wïth lëss wòrk, thën I’m àll fòr thàt tòò.
6. Add ïn thë lïqûïd, hòldïng à lïttlë bàck jûst ïn càsë yòû dòn’t nëëd ït àll. Usïng yòûr hànd, brïng yòûr pàstry tògëthër gëntly. Yòû wànt tò àdd jûst ënòûgh wàtër tò brïng thë pàstry tògëthër. Tòò mûch wàtër wïll nòt yïëld yòû à flàkëy dòûgh.
7. Brïng thë dòûgh tògëthër tò fòrm à bàll. Wràp ïn clïng fïlm ànd plàcë ïn thë frïdgë fòr à mïnïmûm òf 1 hòûr. Yòû càn rëfrïgëràtë ït fòr ûp tò 3 dàys òr frëëzë tò ûsë àt à làtër dày.
8. Nòtë: Oncë yòû pût pàstry ïn thë frïdgë ànd ït rëlàxës ït wïll gët à lïttlë wëttër sò fàctòr thàt ïn.
9. Tò ûsë yòûr pàstry: Fòllòw ïnstrûctïòns rëqûïrëd by thë rëcïpë yòû àrë màkïng. Alwày bàkë ïn à HOT òvën fòr bëst rësûlts.
Read More this full recipes at EASY PUFF PASTRY
EASY PUFF PASTRY
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 25 minutes
Total time: 35 minutes
Servings: 6 Servings
INGREDIENTS:
• 2 ⅓ cûps (11 ½ òz/ 325g) plàïn flòûr
• 14 tàblëspòòns (7 òz/198g) bûttër, fròzën
• Pïnch sàlt
• 8-10 tàblëspòòns chïllëd wàtër
• 1 tàblëspòòn lëmòn jûïcë
INSTRUCTIONS:
1. Plàcë yòûr bûttër ïn thë frëëzër fòr à mïnïmûm òf 2 hòûrs, bût prëfëràbly òvërnïght.
2. In à jûg, mïx tògëthër yòûr wàtër ànd lëmòn jûïcë ànd sët àsïdë.
3. In à làrgë bòwl mïx tògëthër thë flòûr ànd sàlt. Nòw I’m gòïng tò sòûnd lïkë à hòmë ëcònòmïcs bòòk, bût yòû nëëd ëvërythïng tò bë còld tò yïëld grëàt pàstry, sò fëël frëë tò pût thë bòwl òf flòûr ïn thë frïdgë tò chïll.
4. On thë làrgër sïdë òf à gràtër, gràtë thë fròzën bûttër dïrëctly ïntò thë flòûr mïx. Stïr thë bûttër ïntò thë flòûr ïn wïth à knïfë. Fròzën bûttër ïs my sëcrët ïngrëdïënt. Thë còldër thë bûttër thë flàkïër thë pàstry.
5. Sò rëmëmbër, thïs ïs à shòrtcût shòrt crûst pàstry, sò wë àrën’t fòldïng ànd dòïng thàt whòlë pròcëss. I’m àll fòr pròcëss, bût ïf yòû gët à grëàt rësûlt wïth lëss wòrk, thën I’m àll fòr thàt tòò.
6. Add ïn thë lïqûïd, hòldïng à lïttlë bàck jûst ïn càsë yòû dòn’t nëëd ït àll. Usïng yòûr hànd, brïng yòûr pàstry tògëthër gëntly. Yòû wànt tò àdd jûst ënòûgh wàtër tò brïng thë pàstry tògëthër. Tòò mûch wàtër wïll nòt yïëld yòû à flàkëy dòûgh.
7. Brïng thë dòûgh tògëthër tò fòrm à bàll. Wràp ïn clïng fïlm ànd plàcë ïn thë frïdgë fòr à mïnïmûm òf 1 hòûr. Yòû càn rëfrïgëràtë ït fòr ûp tò 3 dàys òr frëëzë tò ûsë àt à làtër dày.
8. Nòtë: Oncë yòû pût pàstry ïn thë frïdgë ànd ït rëlàxës ït wïll gët à lïttlë wëttër sò fàctòr thàt ïn.
9. Tò ûsë yòûr pàstry: Fòllòw ïnstrûctïòns rëqûïrëd by thë rëcïpë yòû àrë màkïng. Alwày bàkë ïn à HOT òvën fòr bëst rësûlts.
Read More this full recipes at EASY PUFF PASTRY
877 Comment
Rated 3/155 based on 155 Customer Reviews